Breeze - Weekends

Diane en het Breeze weekend

19.02.2012

Breeze organiseert opnieuw een Breeze Weekend! Van 4 tot 6 mei komen we samen te Lokeren, waar we jullie een weekend aanbieden met toffe activiteiten en inspirerende sprekers. Het is eigen aan Breeze om te luisteren naar wat mensen motiveert om dingen voor God te doen. Daarom dat we organisator Diane Billiet-Dutry voor jullie interviewden. 

Breeze Redactie : Vertel eens iets meer over jezelf 

Ik ben Diane, getrouwd en pas bevallen van een tweede kindje. We zijn een samengesteld gezin (er zijn dus nog andere kinderen). 

Ik heb jarenlang gewerkt als jeugdwerker bij de BEZ. Na de geboorte van Jana doe ik dit op een veel lager tempo, maar blijf ik toch betrokken bij verschillende projecten, zo ook de Breeze weekends. 

Breeze Redactie : Je hebt al heel wat ervaring met het organiseren van kampen, wat maakt nu een kamp, een goed kamp? 

Ik denk dat dit voor elke organisator anders is, maar voor mij persoonlijk is een kamp een goed kamp wanneer elke deelnemer iets mee kan nemen naar huis. Dit kan iets geestelijk zijn, een bemoediging, een ontspannen weekend, een goed gesprek, een weekend waarin veel gelachen is geweest, noem maar op… 

Breeze Redactie : Waarom vindt je het de moeite waard om iets als een Breeze-weekend in elkaar te steken?

Jongeren samenbrengen met als centraal punt: God, is voor mij één van de kostbaarste dingen binnen Gods Koninkrijk. Ik hou er van om God te mogen dienen door jongeren te mogen uitdagen met goeie sprekers, toffe ontspannende activiteiten en genoeg tijd voor een babbel. Het is meer dan de moeite waard om te mogen zien dat een jongere door God wordt aangeraakt!! 

Breeze Redactie : Op welke manier sluit het weekend aan bij andere Breeze-projecten?

Het motto van Breeze is Holy, radical en persistent. Hier gaan we helemaal voor! Ook tijdens het weekend willen we jongeren ondersteunen om dit motto in hun leven verder te zetten! 

Breeze Redactie : Breeze heeft een reputatie voor wat uitdagende sprekers en thema's, wat hebben jullie deze keer in petto? 

Wout van Wijngaarden heeft de uitdaging aangenomen om op ‘de stoel’ te gaan zitten. Dit betekent dat we hem allerlei vragen mogen stellen, dus ook persoonlijke vragen. Ik denk dat we veel wat kunnen leren van de oudere generatie, maar dat we ook soms de vragen moet durven stellen en durven te beantwoorden. Wout heeft deze uitdaging in elk geval al aangenomen! 
Gie Vleugels zal ons vertellen over 'hoe we de gemeenschap uit de eerste gemeente kunnen vertalen naar onze huidige samenleving.’ Relaties blijven belangrijk, vroeger en nu, en toch lijkt het vandaag de dag moeilijker om met elkaar mee te leven. Hoe kunnen we die uitdaging toch aangaan? 
Verder zijn er nog tal van andere workshops en sprekers, maar dat is voor op het weekend zelf! 

Breeze Redactie : Waarom moet ik zeker komen? 

Omdat je anders ongetwijfeld iets mist!! 

De smaak te pakken? Klik hier om je in te schrijven.

Hier alle praktische informatie nog eens op een rijtje :

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeërt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)