Bulgaarse keuken
Alleen de Bulgaarse keuken op zich is reden genoeg om eens te reizen naar Bulgarije. Iedereen die de kans krijgt om uitgebreid op z'n Bulgaars te eten, zal voor altijd verkocht zijn! De maaltijd wordt gebruikelijk begonnen met een heerlijke frisse salade, aangevuld met een glaasje rakia. De hoofdgerechten bestaan uit verse, gekookte en gegrilde gerechten. De ingrediënten variëren van groenten als paprika, komkommer en tomaat tot lams-, kippen- of varkensvlees. Alle gerechten worden aangevuld met gebruik van knoflook, uien, olie en kruiden.
Shopska Salade
Ingrediënten:
- 3 à 4 rode tomaten
- 1 komkommer
- 2 (geroosterde) paprika's
- 1 ui
- 120 gram fetakaas
- 40 g slaolie
- Peterselie
- Azijn
- Snuifje zout
De paprika's (al dan niet geroosterd) fijnsnijden en de fijngesneden tomaten, komkommers en ui er aan toevoegen. Dit alles roer je om met de slaolie en besprenkel je met azijn. Voeg zout toe naar smaak (niet te veel). De salade kun je op borden serveren. Voeg de fetakaas en peterselie toe op de groentjes. Dit slaatje kun je eventueel serveren op een BBQ. Het is fris en zeer gezond.
Smakelijk! Dober Apetit !
Uit Bulgarije, verrassend in alle seizoenen (Bulgaars Verkeersbureau)