Het leven zoals het is

Ben jij een baby buster?

06.10.2011

Ben jij tussen 20 en 35 jaar? Dan ben je volgens Herman Konings een ‘baby buster’ of ‘flexistentialist’. Jaja, naar de radio luisteren kan echt interessant zijn. Op Radio 1 ging men in gesprek met Herman Konings over de soms genoemde ‘generatie toekomstlozen’ of 'baby busters'. De boodschap ‘toekomstloos’ staat duidelijk haaks op de boodschap die je oa op de afgelopen PAL mocht horen. Niettemin zaten er in het kort interview nog andere opmerkingen die je inzicht geven in de generatie 'baby boom' (opgegroeid in jaren 60 en 70) en 'baby buster' (opgegroeid in jaren 80 en 90). Ik haal er een paar uit.

 

Babybusters

“Jongeren tussen 20 en 35 zijn flexistentialisten (of baby busters genoemd)”. Dit citaat is van Herman Konings, trendwatcher en psycholoog. Flexistentialisten zijn flexibel om te overleven, ze zijn kinderen van de babyboomers en uitgedaagd door tijd, geld en ruimte. Deze baby busters gaan in conflict met de baby boomers over een aantal thema’s, tegelijkertijd kunnen de baby boomers en baby busters zeer goed met elkaar opschieten. Konings geeft verder aan dat de baby boomers met hun vorige generatie meer meer clashte.

Pieter Marchal, CD&V JONG voorzitter, schreef kortelings geleden een open brief over de nakende transfer van jong naar oud. Dat zal volgens Marchal de echte (geld)transfer in België worden en ook een clash tussen baby boomers en busters. En het fenomeen is niet alleen Belgisch. Jongeren wereldwijd komen meer en meer in opstand in de ganse wereld, zij op een verschillende en andere manier en afhankelijk per thema.
Herman Konings geeft verder nog aan dat baby boomers de baby busters het zo eenvoudig mogelijk hebben willen maken door hen onderwijs (een diploma) aan te bieden. Dan zal alles goed gaan in je leven, niet? Vanuit christelijk standpunt weten wij dat ons leven van meer dingen afhangen dan enkel een diploma*. Zijn wij daarin echt zo verschillend dan de rest van de baby busters? Goed om over na te denken en te reflecteren. Maar genoeg geschreven, luister het korte interview en geef je mening. Je kan deze gratis beluisteren via deze link.

* Geen pleidooi om niet te studeren :)

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Uriel Denivelle

Beroep:
Breeze.be onveilig maken.

Woonplaats:
Veltem

Bio: Een hart voor jongeren, Jezus en andere culturen.

Lijst Artikels

(copy 1)