(On)verwacht ontmoeten

De kriebels van kerstmuziek

24.12.2013

Al van kinds af aan werd ik tijdens de maand december grootgebracht met kerstliederen. Als puber heb ik uit protest vaak heel opzichtig mijn koptelefoon opgezet als papa wéér die bijna kapot gedraaide kerst-cd ging opzetten.

 

Een kerstconcert

Sinds september zing ik in het koor van onze kerk en al op de eerste repetitie zei onze koorleidster vastberaden: “In december doen we een kerstconcert, we gaan kerstliederen oefenen, veel kerstliederen, ik hou van kerstliederen!”. Wacht even… een kerstconcert in december, dat betekent 4 maanden onafgebroken kerstliederen beluisteren, herbeluisteren en zingen. Ik wist niet of ik daar wel zin in had.
 

Maar de keuze was duidelijk: ofwel ging ik verder met het koor en zou ik kerstliederen zingen, ofwel stopte het kooravontuur hier. Eigenlijk maakten de eerste noten die onze koorleiders voorzongen me al duidelijk dat dit nog wel eens de moeite zou kunnen worden. Uiteindelijk waren het toch nog de teksten die me over de streep trokken en me ondertussen al vier maanden kunnen boeien.

 

Zwangere mama’s

Neem nu het lied away in a manger.  Op zo’n tedere manier beschrijft het de kwetsbaarheid van baby Jezus: “De sterretjes die aan de heldere hemel staan kijken naar beneden waar de kleine Here Jezus zijn hoofdje neerlegt". Dat is trouwens iets dat me de afgelopen tijd geraakt heeft: die kwetsbaarheid waarmee Jezus naar de aarde kwam. Als kleine baby die op dat moment al de Redder, de Hoop voor de mensheid is.

En hoop brengt vreugde. Ik ken heel wat mensen die momenteel zwanger zijn en ben er zeker van dat de geboorte van hun kleine kwetsbare baby’s hen veel blijdschap zal bezorgen. Toch overstijgt de vreugde die de geboorte van baby Jezus brengt de vreugde van alle geboortes die er ooit geweest zijn bij elkaar. De engelen en mensen zingen het uit in koor wanneer Hij geboren wordt: “Joy to the world, the Lord is come”.

 

Een zegen

Eigenlijk toch een zegen, die kerstmuziek. In een wereld waarin de kerstperiode neerkomt op cadeautjesshoppen, recepten zoeken en kerstbomen versieren kan het misschien net die kerstmuziek zijn die ons stilzet bij waar het met Kerst echt om gaat. De geboorte van die kwetsbare baby, Jezus die vreugde brengt doordat Hij de hoop voor de mensheid is.

 

Heb een vrolijk, gezegend en vooral betekenisvolle Kerst!

 

 

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

beckycauwels

Beroep:
Communicatie bij Breeze

Woonplaats:
Herent

Bio: Becky is een jonge madam die je herkent aan haar glimlach. Ze is gepassioneerd door het Goede Nieuws van Jezus en gebeten door alles wat met communicatie te maken heeft.

Lijst Artikels

(copy 1)