Het leven zoals het is

I will serve You while I'm waiting!

04.11.2011

Array

Het was april toen dit alles begon. Formulieren, interviews & referenties,  maar ook: het excitement, de spanning en het gigantische avontuur. Het was toen dat ik ervoor koos om een jaar opzij te zetten om me in een volledig nieuw avontuur te storten. Na twee jaar alles van mezelf te geven vond ik dat het tijd werd om mezelf & het leven te herontdekken.  En God? Die mocht mee! Ahja, want God is altijd bij ons, wherever we go, toch?


Ik had er alleen niet aan gedacht dat het wel eens zou kunnen dat God helemaal geen plannen had om naar Nieuw-Zeeland te gaan. En ik had er al helemaal niet bij stilgestaan dat als God geen zin had om naar Nieuw-Zeeland te gaan Hij er alles aan zou doen om hier te kunnen blijven. Samen met mij natuurlijk, want He goes with us, wherever we go… (zelfs al zou ik, ondanks alles toch naar NZ gaan…. Zelfs dan, because He loves us!).

O God, where art Thou?

Of God met mij naar Nieuw-Zeeland wilt? If I only knew the answer… Soms schreeuw ik het dan uit: “O God, where art Thou?” (we communiceren wel eens vaker in het Engels). En als ik dan weer eens op het punt sta om alles op te geven en zeg “God, ik wil enkel U, en enkel gaan waar U mij naar toe wilt brengen. U hebt nu al weken niets over Nieuw-Zeeland gezegd. Ik zeg dit af met de organisatie & dan zoeken we samen uit wat ik wel moet gaan doen, ok?”. Nee… blijkbaar niet. Het is bijna voorspelbaar geworden,: elke keer als ik zo’n moment heb & het uitschreeuw naar God krijg ik de volgende dag ofwel een telefoontje, ofwel een familie voorgesteld. Maar afzeggen? Dat zit er voorlopig nog niet in.

I will serve You while I’m waiting

Ondertussen ben ik wel eindeloos aan het wachten. Living day by day. Mensen die mij kennen weten dat ik dat nogal verschrikkelijk vind, ik weet graag een beetje op voorhand waar ik aan toe ben, waar ik naartoe ga en wat de plannen zijn. God is daar blijkbaar niet van onder de indruk.


“WACHT” is het enige dat Hij zegt. “Where You go I’ll go” is het enige dat ik zeg.


Wachten is een werkwoord, dat heb ik mogen leren. Wachten is geloven dat er God iets op je weg zal brengen. En ondertussen lekker zitten afwachten? No way! While I’m waiting I will serve You. While I’m waiting I will worship.

Zijn trouw

Weet je wat zo zalig aan God is? Zijn trouw duurt voor eeuwig!
Het is zo heerlijk om te beseffen dat God mijn leven in Zijn hand heeft en dat Hij de weg op Zijn tijd zichtbaar zal maken. Maar ik geef ook toe dat ik het soms zo verschrikkelijk moeilijk vind om te wachten. Voor hetzelfde geld boek ik morgen mijn vliegticket, maar evengoed kan het zijn dat ik Nieuw-Zeeland nooit van m’n leven te zien krijg.
Ik mag er dan wel volkomen van overtuigd zijn dat Hij weet waar Hij mee bezig is. Wachten is nog steeds niet mijn sterkste kant.


Ik hoop dat dit verhaal jullie niet het idee geeft ‘Wow!!! Die Becky!!!’ wel: “God is trouw, in alles & wilt ons, VOLLEDIG!”. Laat dit een aansporing zijn om jezelf aan Hem te geven, helemaal.

 

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

beckycauwels

Beroep:
Communicatie bij Breeze

Woonplaats:
Herent

Bio: Becky is een jonge madam die je herkent aan haar glimlach. Ze is gepassioneerd door het Goede Nieuws van Jezus en gebeten door alles wat met communicatie te maken heeft.

Lijst Artikels

(copy 1)