(On)verwacht ontmoeten

Vruchten of uitvluchten?

07.03.2013

“…en iedere rank aan Mij die wel vrucht draagt snoeit Hij bij…” (Joh.15:2)

 

Het snoeiproces

Het snoeiproces is een belangrijk werk van de Landman om de ranken aan de wijnstok vrucht te doen dragen. Jezus zegt in Joh.15: Mijn Vader is de Landman… Hij zorgt voor al het onderhoud van de wijnstok: zoals het verwijderen van het onkruid, het besproeien met water, maar ook het snoeien…

Het snoeien heeft niet alleen te maken met wilde ranken die er af moeten, die sowieso geen vrucht dragen. Maar het snoeien heeft vooral ook te maken met de goede, vruchtdragende ranken. In het groeiseizoen krijgt de goede rank veel te veel blad en ook zijtakjes en zijscheuten. Die moeten vakkundig weggenomen worden, want die nemen veel te veel sappen weg die nodig zijn om de blijvende vruchten groter te krijgen. Zelfs een heleboel kleine vruchtjes worden weggenomen om dezelfde reden, zodat de vruchten die blijven aan de rank uiteindelijk veel groter kunnen worden. Ik zie het mijn vader nog doen, bij de druivenstruik naast ons huis vroeger…

 

Minder TV, meer Gebed

Kent je dat snoeiproces in je leven? Het is niet altijd fijn, soms zelfs pijnlijk. Maar dank de Heer er maar voor: het is het voorrecht van de rank die vrucht draagt, dat hij gesnoeid wordt. Er zijn nog zoveel onnodige dingen in ons leven. Dingen die de geestelijke kracht opslorpen en ons in de weg staan om veel vrucht te dragen.

En het zijn dus niet altijd heel slechte dingen die de Heer wil verwijderen uit ons leven. Die kleine twijgjes en druifjes, die extra bladeren zijn in principe niet slecht. Toch moeten ze weg wil de vrucht die God wil geven in ons leven verder kunnen groeien.

Bijvoorbeeld: God vroeg mij een tijdje geleden om wat van mijn TV tijd in te leveren om meer tijd voor gebed te vinden… Hoewel het een worsteling blijft om voor het juiste te kiezen, heb ik ‘ja’ gezegd en ik ben er blij mee!

 

Mag Hij dat vragen van jou?

God wil ook in jou leven het goede wegsnijden om uiteindelijk het beste te kunnen produceren. MAG HIJ DAT DOEN? Geef je Hem die toestemming?

Ben je bereid om zulke offers te brengen…als dat Gods doel is?

Mag Hij snoeien?

 

Henk van Dorp

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

't is bijna Pasen

Beroep:

Woonplaats:

Bio: We zitten in de vastenperiode en we bereiden ons voor op een geweldig feest! Pasen!

Lijst Artikels

(copy 1)