StuBreeze

Blaise in 't Engels en Nederlands

28.05.2013

Een tijdje geleden viel de dubbelcd van Blaise bij me op de deurmat. Een recentie schrijven bleek toch nog niet zo eenvoudig.
 

Twee werelden
Op de Engelse CD staat 1 cover nummer van Foreigner met het nummer "I wanna know what love is". Blaise heeft hier een hele andere versie van gemaakt, het klinkt bekend en tegelijk ook verfrissend. De andere nummers zijn eigen nummers waardoor de balans zeker wel goed zit.

De Nederlandse CD bevat eveneens 7 nummers waarvan opnieuw 1 cover nummer. Het is een cover van Clouseau, "Laat me nu toch niet alleen". Blaise heeft de muzikaliteit behouden, op textueel vlak heeft hij het nummer aangepast naar een christelijke tekst.

LifeXL
Bij het beluisteren van de Engelse CD tikte ik lekker mee met de gitaarsolo's, genietend van de spontane muziek. Het tempo van de nummers is redelijk hetzelfde, waardoor de CD prima kan dienen als achtergrondmuziek. Ze stoort niet teveel en is leuk om te horen. 
 

Een wereld van verschil
De electrische gitaar is duidelijk aanwezig in de nummers, hij doet zijn ding prima tussen de andere instrumenten. Toen ik de Nederlandse cd voor het eerst hoorde was ik helemaal verkocht. Wat een verschil! De tenorstem van Blaise heeft hier een aangename klankkleur, het zorgt ervoor dat de muziek makkelijk meezingbaar is. De meerstemmigheid komt goed tot zijn uiting en de melodielijnen zitten strak en harmonieus in elkaar. De langzame tracks zoals het nummer "Explosief" laten horen wat de zanger werkelijk kan met zijn stem.

 

Naarmate ik de CD's vaker beluisterd heb, ben ik steeds meer van zijn Nederlandse CD gaan houden. Op zich is de cd LifeXL (de Engelse versie) zeker niet slecht, maar je hoort toch duidelijk dat het Engels niet zijn moedertaal is. Dit is best wel jammer.

Ik kijk uit naar meer van zijn Nederlandstalige nummers!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Rein van 't Veer

Beroep:
System/Network Administrator

Woonplaats:
Leuven

Bio: Rein is de systeembeheerder van BREEZE, houdt zich bezig met alles rond communicatie, WWW en technologie en heeft een enorme passie voor God!

Lijst Artikels

(copy 1)