StuBreeze

Breezer

21.06.2013

Vorige week stelden we een vraag op Facebook. We wouden weten naar welke muziek met christelijke inhoud jij luistert. Deze had na 3 dagen al meer dan 5000 views. In totaal kon je 109 artiesten vinden op deze poll (tenminste, als we Eddy Wally er mogen bijrekenen...)! Jammer genoeg geraakten er niet meer artiesten bij. 

De drie populairste bands: 

  1. Casting Crowns
  2. Chris Tomlin 
  3. Hillsong

 

1. Casting Crowns

Deze muziekgroep ken je zeker! Casting Crowns speelde onder andere in 2012 op EO-Jongerendag. Deze band heeft ook al verschillende prijzen gewonnen waaronder de 'Dove Award' en enkele 'Grammy Awards'. Casting Crowns heeft zelfs meer dan 8,2 miljoen albums verkocht. Ze spelen christelijke pop-rock. 

Onlangs brachten ze een nieuw album uit: 'The Acoustic Sessions, Vol. 1'. Dit album bevat hun bekendste liederen, maar dan in een akoestische versie. Klik hier voor meer info. 

 

2. Chris Tomlin

Met slechts een paar stemmen verschil staat Chris Tomlin op de tweede plaats. Het genre wordt ook beschreven als 'christelijke rock-pop'. Deze 41-jarige kerel uit Texas heeft al verschillende prijzen gewonnen: net zoals Casting Crowns al 'Grammy Awards' en de 'Billboard Music Awards'. Hij kreeg de Award voor 'Top Christian Artist' en de Award 'Top Christian Song', met het lied 'Our God'. Met zijn laatste album 'Burning Lights' stond hij op nummer 1 in de Billbord 200 in Amerika.

 

3. Hillsong 

Hillsong (Australia) en Hillsong United deelden de derde plaats. Hillsong is een Australische kerk die wereldwijd mensen inspireert en tracht te passioneren voor de plaatselijke kerk. Over de hele wereld zijn er een aantal Hillsongkerken, sinds vorig jaar ook in Amsterdam. De bands van de verschillende kerken hebben al heel wat CD's uitgebracht. Hillsong United bracht onlangs het album 'Zion' uit. Hillsong United trad enkele jaren geleden op op de EO-jongerendag. Deze zomer regelt een groepje vrienden dat al jaren naar de Hillsong Conference gaat, een busrit naar de conferentie in Londen: 'Belgen naar Hillsong Conference Londen '13'.

 

Op naar de volgende poll... Hou onze Facebook zeker in de gaten!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Johannes de Munter

Beroep:
Student, ergotherapie

Woonplaats:
Oudenaarde

Bio: Jongeren aanmoedigen en samenbrengen om Hem groot te maken.

Lijst Artikels

(copy 1)