Wakker Bijbellezen

De strijd om trouw

16.02.2014

Tweeëntwintig jaar geleden heeft God mij als een man op deze wereld gezet. Ik denk dat elke man die hier langskomt wel kan beamen dat het geen sinecure is om man te zijn in deze wereld. Elke jonge kerel stuit vroeg of laat op iets zeer bijzonder, meisjes. De meesten onder ons zullen zich erbij aansluiten dat meisjes de kers op de taart zijn in Gods schepping. Iedere jonge man komt op een punt waar hij hiermee moet leren omgaan en alleszins bij mij, is dat iets wat mij maar al te vaak van de wijs brengt. Maar waarom nu eigenlijk?

Waarom is het zo moeilijk om hierin sterk in mijn schoenen te gaan staan? Gods weg hierrond is toch duidelijk? Jezus zegt: „eenieder die naar een vrouw kijkt en haar begeert heeft in zijn hart overspel gepleegd” En ja, het woord „overspel” is hier ook terecht voor zij die nog vrijgezel zijn! In mijn ogen is dit zo moeilijk omdat hier zo weinig over wordt gesproken. Vaak betrap ik mij erop dat de dingen waar ik met mensen niet over praat, ik vaak ook niet met mijn God over praat. Maar aangezien dit een héél belangrijk punt is ben ik toch nieuwsgierig naar wat God hierover zegt. Ik ben in de bijbel gaan kijken om te zien of het wel zo is dat dit een taboe is bij God en aangezien dit zo'n hot topic is, ook bij onze Vader, zal ik de resultaten hiervan de komende weken delen. Hier alvast een kleine teaser om jullie wat warm te maken!


The first page

Lang heeft mijn zoektocht alleszins niet geduurd want God is zo vertrouwd met deze strijd dat Hij er al een punt van maakt in het tweede hoofdstuk van de bijbel. Ik wil elke jonge man uitdagen Genesis 1 en 2 eens te lezen. Zoals ons allemaal wel bekend is schiep God de Hemel en de aarde en alles erop en er rond in 7 dagen en van alles wat Hij schiep zag Hij dat het goed was, zo ook van de mens. Maar dan:

 Genesis 2:18-24

“God, de HEER, dacht: Het is niet goed dat de mens (man) alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past. Toen vormde hij uit aarde alle in het wild levende dieren en alle vogels, en hij bracht die bij de mens om te zien welke namen de mens ze zou geven: zoals hij elk levend wezen zou noemen, zo zou het heten. De mens gaf namen aan al het vee, aan alle vogels en alle wilde dieren, maar hij vond geen helper die bij hem paste. Toen liet God, de HEER, de mens in een diepe slaap vallen, en terwijl de mens sliep nam hij een van zijn ribben weg; hij vulde die plaats weer met vlees. Uit de rib die hij bij de mens had weggenomen, bouwde God, de HEER, een vrouw en hij bracht haar bij de mens (man). Toen riep de mens (man) uit:

‘Eindelijk een gelijk aan mij,
mijn eigen gebeente,
mijn eigen vlees,
een die zal heten: vrouw,
een uit een man gebouwd.’

Zo komt het dat een man zich losmaakt van zijn vader en moeder en zich hecht aan zijn vrouw, met wie hij één van lichaam wordt.”


Hij wist het al

God zag dat er iets ontbrak, iets waar geen aanvulling te vinden was! In heel de schepping was er niets dat dit gat opvulde, maar God had de oplossing! Hij wist precies wat Zijn man nodig had, een vrouw.  God schiep de vrouw uit Zijn man, niet uit stof, zoals hij de man heeft gevormd. En laat ons eerlijk zijn jongens, dat verschil is nog duidelijk zichtbaar duizenden jaren later! Nadat Hij de vrouw had geschapen staat er letterlijk “Hij BRACHT haar bij de mens/man” en wat doet Adam? Ik interpreteer zijn reactie als een uitzinnige vreugde dans! Hij is opgelucht, EINDELIJK!

Herkennen we niet allemaal deze strijd? De vragen als “zal er ooit wel iemand voor mij zijn”, “waarom zou God een vrouw voor mij hebben”, „ga ik haar ooit wel tegen komen”? Wel, we zijn nog maar 2 hoofdstukken verder in Gods roman en we hebben ons antwoord. De tweede pagina van mijn bijbel roept mij op om op een dag mijn ouders te verlaten en mijn grootste jongensdroom waar te maken, een eigen gezin stichten! Want God zal mijn “Eva” op een dag bij mij brengen!

Maar zo simpel is dat toch allemaal niet? Dat is helemaal waar! Daarom gaan we volgende week een stapje verder met onze zoektocht want er is geen issue waar onze vader geen uitweg voor kent!

Tot volgende week!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Laurens Mathues

Beroep:
Technieker

Woonplaats:
Landen

Bio: Laurens houdt van God en geniet ervan over Hem te mogen delen aan alle wonderlijk gemaakte mensen rondom zich.

Lijst Artikels

(copy 1)