Leesvoer

De Uitnodiging

18.04.2013

Na een rondvraag op Facebook, en Henri M. die me het boek wel wou uitlenen ben ik aan ‘De uitnodiging’ (The Shack) van W. Paul Young begonnen. Het is zijn eerste roman en was vooral voor zijn eigen kinderen bedoeld.
In het voorwoord leren we Mack kennen, een vader die al jaren een grote last met zich mee sleept. Niet alleen heeft hij een zeer ongelukkige jeugd gehad, maar zijn dochtertje is ook nog eens ontvoerd en vermoord zonder dat ze het lichaam ooit hebben teruggevonden. Het gevolg hiervan is dat Mack het niet verwerkt krijgt en Het Grote Verdriet sindsdien met zich mee draagt.

Het eerste wat mij opviel was dat het heel familiair geschreven is. Een beetje alsof je beste vriend of vriendin je iets vertelt. Toch konden de eerste drie hoofdstukken mij niet echt boeien. Ik moest vrij hard mijn best doen om mijn gedachten bij het boek te houden. Maar in hoofdstuk vier werd ik plots het boek ingezogen, ik kreeg zelfs eventjes een brok in mijn keel. Het is het moment dat Mack ontdekt dat zijn dochtertje is ontvoerd. Het is zo mooi beschreven dat je echt gaat mee voelen met Mack. Vier jaar later, op een dag dat de wegen zo glad zijn dat niemand er zich op durft te begeven, krijgt Mack plots een briefje in zijn brievenbus. De postbode is er nochtans door het weer nog niet geraakt. In dat briefje wordt hij uitgenodigd om naar de hut te komen waar ze vier jaar geleden het bebloede kleedje van zijn dochter hebben gevonden. De beslissing om uiteindelijk toch naar de hut te gaan zal zijn leven voorgoed veranderen.

Niet alleen het leven van Mack was veranderd op het einde van het boek, maar ook dat van mij. Bepaalde lessen die Mack moest leren waren ook op mij van toepassing. Ik heb meerdere keren een krop in mijn keel gehad, soms niet eens door het verhaal maar door dat het op sommige momenten ook wel confronterend was. Ik ben het wel niet met alles eens wat in het verhaal over God wordt gezegd. Misschien ligt dat aan mijn persoonlijk beeld van God, dat weet ik niet. Als jij het wilt weten of je het met alles eens bent, je net zoals Mack iets met je mee sleept of gewoon een mooi boek wilt lezen waarin je God op een andere manier leert kennen dan heb je maar één optie: dit boek lezen.

 

Ken je nog boeken met een prachtige christelijke inhoud die op breeze.be moeten verschijnen?

Laat maar weten!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Jelmer Prins

Beroep:
Student / Web Developer

Woonplaats:
Zeebrugge

Bio: Jelmer is een manusje van alles. Hij is student ICT, actief in het kinder- en tienerwerk, speelt gitaar en dicht onder de naam Carakas.

Lijst Artikels

(copy 1)