(On)verwacht ontmoeten - Het leven zoals het is

De waarheid, niets dan de waarheid

18.01.2014

Sinds een tijdje zit ik in een hevige strijd verwikkeld. Een strijd die het uiterste vergt van mij maar ook van mijn geloof. Voor lang heb ik gedacht dat ik niet goed genoeg was om dicht bij mijn God te zijn. Ik maakte fouten, ik had twijfels en door de bomen zag ik het bos niet meer. Ik was zo zwak dat de kleinste aanval, al was het maar iemand die een klein puntje van kritiek gaf, ik op mijn knieën moest gaan. Ik voelde mij zwak, waardeloos, een zondaar en vooral, ik was niet goed genoeg om bij God te komen.

Ik sprak regelmatig met christenen rond mij, en gelukkig waren er ook enkele waar ik alles tegen kon zeggen. Zij vertelden mij dat God van mij hield, en alles had klaargemaakt om bij Hem te komen. Dat ik gered was, maar ik zei tegen mijzelf “Ik ben waardeloos, ik maak fouten, ik ben geen gepassioneerde bidder zoals al die mensen die zeggen dat ik gered ben”.

Wat mij gered heeft.
Op een avond lag ik in mijn bed en ik had de moed gevonden om God aan te spreken. Niet om mijzelf maar omdat iemand die mij heel dierbaar was op wankelen stond. Héél voorzichtig zei ik tegen hem wat er op mijn hart lag en verbazingwekkend, dit voelde op z'n minst gezegd goed! Niet omdat ik een bliksemschicht zag komen of een overweldigend gevoel had, maar omdat ik mijn zorgen had gedeeld! Hoe wonderlijk ook, mijn gebeden werden als vanzelf intensiever! Wat ik voor onmogelijk hield gebeurde gewoon, ik vond een passie! Ik had het gevoel dat mijn strijd niet meer door mijn onkunde werd gevoerd! Ik vroeg mij af wat er gebeurde en vroeg aan God wat het was en God overstelpte mij met Zijn gedachten, over mij, over de situatie, over mensen rondom mij!
Nu ik dit aan het schrijven ben denk ik “wat moet dat toch een geweldig gevoel geweest zijn” maar de waarheid is dat ik bang werd, vanwaar kwam dit, was dit wel God die mij aansprak? Door de honger naar Zijn waarheid had ik de moed die leugen die mij bang maakte te trotseren en aan God te vragen het mij onmiskenbaar duidelijk te maken. Een paar minuten later kreeg ik een smsje van iemand die ik kende maar al een half jaar niet had gesproken. Het smsje zit nog zo helder in mijn hoofd:

“Hey Laurens, khoop dat nog den juiste nummer is? gwn even zeggen dage nen zalige peet zijt en God u zo graag ziet. Hij is u dankbaar voor alles wat je doet/zegt/denkt voor Hem. Go for it kerel!”

Toen ik dit smsje kreeg begon ik spontaan te wenen. Ik wist niet meer waar ik het had. Dit was Gods stem! De schepper van hemel en aarde ziet mij graag! Mijn Schepper is mij, ik die zoveel dingen verkeerd doe, dankbaar?!

Alles is al klaar
Geloof draait er niet om geen fouten meer te maken, het gaat ook niet om uren te bidden en wijze woorden te spreken, zelfs niet om dienstbaar te zijn. Geloof gaat erom de waarheid te ontdekken en de leugens eruit te gooien, al de rest zal als vanzelf volgen.

1 korintiërs 13 1-6
“1 Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen – had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal. 2 Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. 3 Al verkocht ik mijn bezittingen omdat ik voedsel aan de armen wilde geven, al gaf ik mijn lichaam prijs en kon ik daar trots op zijn – had ik de liefde niet, het zou mij niet baten.De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.”

Klinkt leuk, maar dat ben ik toch niet?
Tweeëntwintig lange jaren dacht ik “ik ben een dikke nek als ik mijzelf geweldig vind”. Dit is niks anders dan de waarheid en dit niet zeggen is eigenlijk een belediging naar Hem die mij perfect heeft gemaakt! Tweeëntwintig lange jaren vond ik mijzelf waardeloos. Dit is een leugen die in 99% van de wereldbevolking schuilt en wat dit doet, het houd je weg de waarheid en de liefde van God! Héél lang dacht ik dat we duizend en één regels moest volgend om Hem te mogen kennen, maar Hij was er altijd al en Hij zal er altijd zijn en blijven! Of wij nu zonden hebben of niet! Geen enkele zonde is groot genoeg om ons te scheiden van onze Schepper! Dat is de enige échte waarheid, al de rest zijn pure leugens!

Johannes 8:31-32
"31 En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. 32 U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’ "

Wat nu?
De waarheid is dat wij niemand, zelfs jullie jeugdleiders, voorgangers, ouders en noem maar op niet in staat zijn voor Hem te leven en Zijn waarheid te kennen. Wat is hieraan te doen? Zeg het Hem en vraag zijn waarheid! En voor hen die nu de leugen in hun hoofd krijgen “ik kan toch niet bidden”, bidden hoeft niet super poëtisch te zijn met mooie woorden en Heer van hier van en van daar. God roept jou om bij Hem te komen zoals jij bent want zo heeft Hij jou gemaakt!

Je kan hem vragen met simpele woorden om jou te laten zien dat Hij jouw papa is en om jou te laten zien hoe geweldig jij bent! De kans is klein dat er een leger van engelen langs jouw bed gaat verschijnen, maar ik heb geen twijfel als ik zeg dat ieder van jullie vroeg of laat een verhaal als dit gaat kunnen neerschrijven! Enkel en alleen om die ene simpele vraag! Ik ben liever geweldig in Zijn hand dan waardeloos op mijzelf! Jezus is ook voor jou een voorbeeld geweest en is gestorven zodat al die leugens uit jouw hoofd mogen verdwijnen en Hij heeft zelf de weg gereed gemaakt om de waarheid aan jou te geven! Het enige wat jou nog kan scheiden van die geweldige waarheid is die ene kleine vraag!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Laurens Mathues

Beroep:
Technieker

Woonplaats:
Landen

Bio: Laurens houdt van God en geniet ervan over Hem te mogen delen aan alle wonderlijk gemaakte mensen rondom zich.

Lijst Artikels

(copy 1)