Leesvoer

Een must have: De negende plaag van Jan De Vuyst

27.03.2013

  

Deze drie prachtige boeken zijn bij mij beland via mijn vader. Als hij niet voor Evadoc (het protestants evangelisch archief en documentatie centrum) zou werken had ik waarschijnlijk nooit van deze boeken gehoord.  En dat is ook de reden dat ik dit schrijf. Jan De Vuyst heeft naar mijn mening echt een top werk geschreven en iedereen zou er op zijn minst eens van moeten gehoord hebben.

Het verhaal neemt je mee in de toekomst. Naar een wereld waar de Europese Unie alles te zeggen heeft en de landelijke regeringen marionetten geworden zijn, waar men een chip heeft ingelast als Europees betaalmiddel en het raar is als je die weigert, waar de kerken leegstaan en de “christelijke” partijen de C van hun naam hebben laten vallen, waar geweld heel normaal is en de politie in sommige buurten niet meer durft te komen, kortom een liefdeloze wereld die God niet meer kent. Her en der zijn er nog wel christenen te vinden en met één van die Christenen, Max, begint het verhaal dan ook. Max is een vriend van de koning en verantwoordelijk voor de opvoeding van prinses Celine.  Verder leren we ook Boy, Lotte en Sabrina kennen, een dansgroep die de ambitie heeft om het te maken in de dans wereld.

Ik heb de drie boeken op een maandje uitgelezen op de trein en de ritten gingen nog nooit zo snel. Het is met voorsprong één van de beste verhalen die ik in de afgelopen tijd heb gelezen.  Jan De Vuyst is er in geslaagd om een toekomstige wereld te schetsen waarin we ons zelf nog kunnen herkennen en waarvan het niet onmogelijk is dat we daar ooit in belanden.  Verder worden er ook op verschillende plaatsen bijbelteksten geciteerd, maar op zeer natuurlijke manier waardoor je nergens het gevoel hebt dat die bijbelteksten er zo maar zijn bijgeplakt. Ook de details in zijn schrijfstijl zoals boeren in het Gents te laten praten (ik ben geen Gentenaar en ik kon het verstaan) en verschillend taalgebruik te hanteren voor de verschillende sociale klassen zorgt er voor dat je haast zou vergeten dat je een boek aan het lezen bent. Last but not least, laat je zeker niet afschrikken van een totaal van bijna duizend bladzijden want als je eenmaal begonnen bent vlieg je door het boek.

Hopelijk heb je nu zin om dit boek te gaan lezen. Klik hier voor meer informatie!

 

Artikel door Jelmer Prins.

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Jelmer Prins

Beroep:
Student / Web Developer

Woonplaats:
Zeebrugge

Bio: Jelmer is een manusje van alles. Hij is student ICT, actief in het kinder- en tienerwerk, speelt gitaar en dicht onder de naam Carakas.

Lijst Artikels

(copy 1)