Hot Topic

Een persoonlijke relatie: God & ik

05.10.2011

In de dienst op zondag, een vodcast dinsdagmiddag in de zetel en de jongerensamenkomst op zaterdag; iedereen heeft het er over: een persoonlijke relatie met God.

Iedereen is het er over eens dat het belangrijk is maar voor ons was het niet meer helemaal duidelijk wat dat nu precies inhoudt, zo'n persoonlijke relatie met God. We legden de vraag voor aan het HOT TOPIC antwoordpanel in de hoop van hen wat verheldering te krijgen. 


"Christenen praten vaak over 'een persoonlijke relatie met God', maar wat is dat nu eigenlijk?"


Jonasdi:


In mijn eigen leven heb ik dit vaak als zondagschool-antwoord gegeven: 'het gaat hem in de eerste plaats niet om al die geboden en verboden, maar om een persoonlijke relatie met God'. Maar in de praktijk heb ik vaak niet geweten waarover ik het had, ondanks het feit dat ik al jaren Zijn zoon ben.

Nu leer ik dat ik elke dag kan zeggen: "God, wat heb je in petto voor me vandaag? Wat wil je me deze ochtend zeggen voor wat ik vandaag nodig heb?". En op elk moment van de dag kan ik mijn Pa overal bij betrekken: "Ik heb hier geen zin in, wat moet ik hier doen? Zeg mij hoe ik dit het best aanpak." of "Dit doet pijn, Vader, waarom zou ik dit weg moeten doen uit mijn leven?" En dan wacht ik, soms meerdere dagen of zelfs weken, maar ik krijg antwoord op veel verschillende manieren.

Er zijn nog veel meer aspecten, maar dit is wat ik nu leer, dit is relatie.


Sarah:


Een persoonlijke relatie is een relatie waarbij de ene persoon de andere kent: er kan gesproken worden van een persoonlijke band. Hierdoor is men in staat om elkaar aan te voelen en elkanders reactiepatroon in te schatten.

Een persoonlijke relatie met God is niet anders. Alleen kent God ons al volledig en is het aan ons om het ontbrekende deel van de relatie in te vullen.


DB:


Voor mij betekent een persoonlijke relatie met God hebben constant in conversatie met Hem zijn, Hem vertellen wat op mijn hart ligt, waar ik van geniet, waar ik mij zorgen om maak,... Hem mijn hele dag vertellen, ook al weet Hij het toch. Hij kent mij volledig, bij Hem mag ik mijzelf zijn. Praten met God is erg belangrijk om de relatie te onderhouden, net zoals dat belangrijk is in iedere andere relatie.


Jeugdwerker (26):

Voor mij is een persoonlijke relatie met God dat ik in het kosmische verhaal getrokken word. Mijn leven is meer dan wat je ziet: in Christus word ik gezien en aanvaard door de Schepper die het heelal in gang zette. Ondanks het feit dat Hij zo veel groter en hoger is dan ik, overziet Hij elk detail van mijn leven en wil Hij het beste voor mij. Mijn leven heeft een doel dat op maat gemaakt is, en precies bij me past.

 

Wat is volgens jou een persoonlijke relatie met God? Reageer hieronder!

Vaker reageren op HOT TOPIC's? Word lid van het antwoordpanel door te mailen naar redactie@breeze.be!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeƫrt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)