Hot Topic

Facebooken tijdens de dienst moet kunnen!

26.03.2013

Hmm, ik vind van niet. Facebooken leidt je af van hetgeen waar je mee bezig bent. Tijdens de dienst ontmoet je God, en niet je vrienden op Facebook. Je hart, gedachten en ziel zijn gericht op Hem. Zelf naar afleiding zoeken past daar niet bij! (jeugdwerker, 27)

 

Ik vind persoonlijk van niet. Naar de dienst gaan doe je omdat je tijd in God wilt investeren en Hem beter wilt leren kennen. Facebooken kan thuis ook. Het gaat hem mij niet om het feit of Facebook goed is of niet, maar om de intentie en de beweegreden om naar de kerk te gaan. 

Er kan natuurlijk wel eens een minder interessante preek zijn, maar dan getuigt het van respect om te luisteren of toch op zijn minst eerbied te hebben voor de predikant die alles heeft voorbereid (Sarah, 22).

 

Waarom zou je willen Facebooken tijdens een dienst? Hoe kan je je echt op God richten als je met andere dingen bezig bent? Er zijn misschien uitzonderingsgevallen te bedenken waarbij Facebook nodig is om één of andere reden (ook al kan ik er zo meteen geen bedenken), maar laten we het daarbij houden: uitzonderingen. God gaf alles op voor jou. Geef jij Hem dan niet eens die ene ochtend in de week je volle aandacht? (Joëlle)

 

Neen, wanneer je niet bezig bent met hetgeen je ziet of hoort. Ja, wanneer het dus wel te maken heeft met de dienst. De neen omdat je dan gewoon niet oplet en afkomen met 'jongeren luisteren toch of zelfs beter als ze bezig zijn met iets anders ondertussen'... reinste zever! Ja omdat ik persoonlijk ervaar dat wanneer ik bijvoorbeeld een status update plaats met iets wat ik net gehoord heb, ik die status ook langer zal onthouden dan moest ik gewoon luisteren + de eventuele reacties maken het nog toepasbaarder en levendiger. Want dat mis ik toch wel vaak op de zondagmorgen... wij zijn jong en wij leven! Doe er wat mee, predikant! :) (Febe Ramon, 21).


Deze Hot Topic bestaat uit reacties op dit moeilijk onderwerp. Wil jij ook reageren?

Dit kan hieronder met je Facebook-account of anoniem.


Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeërt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)