Geloofshelden

Geen muur te hoog

27.08.2013

Wakker worden zonder armen en benen. Een grotere nachtmerrie is er niet. Weg kans op populariteit, vrienden en relatie. Voor Nick Vujicic is deze nachtmerrie realiteit: hij werd zo geboren. Toch kwam hij er achter dat in je leven geen muur te hoog hoeft te zijn wanneer God met je is. Zelfs zonder armen en benen!

De meeste kinderen leren ruim voor hun tiende zelfstandig eten en drinken. Maar zonder armen en benen moet je zelfs als puber hulp vragen voor de meest eenvoudige levensbehoeften. Wat een vernedering. Terugkijkend was er maar één reden waarom Nick in zijn tienerjaren geen zelfmoord pleegde. Hij besefte hoeveel verdriet en schuldgevoelens dat zijn familie en vrienden zou bezorgen als hij dat werkelijk zou doen.

Het geheim

Tegenwoordig kijkt hij anders tegen deze periode aan. Hij maakt er zelfs grapjes over. "Toen ik een tiener was, heb ik zeven maanden lang een enorm grote puist op mijn neus gehad en het enige wat mijn moeder zei was dat ik er niet aan moest zitten. Hoe moest ik dat ooit doen zonder armen?!" Nick straalt nu als geen ander, is getrouwd, heeft sinds kort een prachtige zoon en reist de hele wereld over om te vertellen dat er geen hindernis in je leven te groot is die je met God niet zou kunnen overwinnen. Wat is zijn geheim?

"God kan zelfs Nick gebruiken, een mens zonder armen en benen, dus ook jou!"

Nick Vujicic 

Kijken met andere ogen

Voor Nick veranderde de wereld toen hij zijn ongemakken niet langer beschouwde als een probleem, maar als een zegening. Nick begon zichzelf te zien precies zoals God hem bedoeld had. Hij kwam er achter dat niemand op aarde beter Nick kon zijn dan hijzelf! Dat geldt ook voor jou. Jij bent de perfecte jij! Natuurlijk maak je fouten en doe je domme dingen. Maar daar mag je om lachen, maak het niet zo zwaar! God is te vertrouwen en Hij heeft een veel mooiere toekomst voor je in petto dan jij je ooit kan voorstellen. Daarom besloot Nick niet langer negatief te denken, maar vast te houden aan het positieve. Hij besloot te kijken met de ogen van God, Die het goede met ons voorheeft. Meer dan wij ons ooit kunnen voorstellen!

Wat wordt jouw droom?

Als God zelfs Nick kan gebruiken, een mens zonder armen en benen, kan hij zeker ook jou gebruiken! Hij vraagt geen specifieke bekwaamheden, een bereidwillig hart is genoeg. Waarom besluit je niet vandaag nog samen met Jezus op weg te gaan naar de nieuwe toekomst die God voor jou in petto heeft?

  

Er is een prachtig dagboek van Nick en dat heet "Geen Muur te hoog." Met vijftig korte stukjes van iets meer dan één bladzijde coacht hij je om samen met God je leven een nieuwe kijk op het leven in de praktijk te brengen en Gods dromen in je leven na te jagen. Twee korte YouTube video's van Nick vind je tot slot hier en hier!

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

geen auteur

Lijst Artikels

(copy 1)