(On)verwacht ontmoeten

He is Alive!!!

20.03.2013

Huh? Is het al Pasen dan?
Ok, het is misschien op het eerste gezicht een beetje vreemd om in de laatste dagen van de vastenperiode al een artikel te schrijven over de uitkomst van heel deze reflectie-periode. We zijn deze serie gestart om leesvoer te bieden aan de mensen die juist in deze periode elke dag bepaald willen worden bij hun Heer en hoe dit tot uiting komt bij anderen. In mijn hoofd leek het hierdoor bijna wel alsof ik pas op Pasen écht wil schrijven dat Jezus na Zijn sterven ook weer is opgestaan…

Maar dat is natuurlijk onzin, dit is nu juist wat we kunnen/mogen/willen vieren, elke dag!

 

Bent u een Evangelist?

Dat is wat een van de vrouwen me gister vroeg in een gevangenis in Brussel. Ik moest even nadenken, maar besefte toen meteen van ‘Ja’! Gek eigenlijk dat ik mezelf zo nog nooit had bekeken. Maar dat is wat we eigenlijk worden als we zelf christen worden. Zodra je doorkrijgt wat er allemaal gebeurde daar aan het kruis, en dan dat graf, en dan dat LEGE graf! Dan wil je dat delen!

 

Die vrouw vroeg me dit om een gekke reden, ze wou namelijk weten welke de drie personen zijn in de bijbel die niet zijn gestorven. Elia wist ze, maar wie waren die andere twee? Ik wist Henoch ook nog, maar een derde… Geen idee, maar ik vond haar vraag zo interessant, ‘Bent u ook een evangelist?’ Wat heeft dat nu te maken met Bijbelkennis over feitjes en namen enzo.

 

En BOEM!

Daar was het! Ja, ik ben een evangelist en ik weet ook wie de derde Persoon is die niet stierf!
Jezus natuurlijk!
Dat vond zij van niet, want Jezus was gestorven.

Aha! Ja, inderdaad, maar Hij is weer levend geworden! En Hij leeft nog steeds, voor eeuwig! Daarom gaan we Pasen vieren, daarom is er vrijheid, ook voor de mevrouw in de gevangenis!

That is the Gospel! Het evangelie!

 

JEZUS LEEFT! (And He Loves you!)

 

En ook nog: Ik wens u allen een vrolijke lente toe!
Want volgens Sara is het vandaag al lente volgens de Druivelaar. :-)

 

Johan Menheere

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

't is bijna Pasen

Beroep:

Woonplaats:

Bio: We zitten in de vastenperiode en we bereiden ons voor op een geweldig feest! Pasen!

Lijst Artikels

(copy 1)