Het leven zoals het is

Leerkracht gezocht met hart voor jongeren!

03.10.2013

Wist je dat meer dan 5000 leerlingen in Vlaanderen (inclusief onze hoofdstad Brussel) Protestants-Evangelisch Godsdienstonderwijs volgen? Dit onderwijs is uniek in Europa! Het aantal leerlingen deden onze inspecteurs denken aan het Bijbelse verhaal van Jezus die 5000 hongerigen te eten gaf.

Even voor de duidelijkheid: ik ben Jezus niet! Maar het is zo fijn om over Jezus te kunnen vertellen in je klas. Je kan het al raden; ik geef zelf Protestantse-Evangelische Godsdienst of kortweg PEGO.

Je vertrekt als leerkracht helemaal vanuit de leefwereld van het kind én vanuit de leefwereld van de Bijbel. Dit geeft gecombineerd een synergie effect (1+1=3) en ik merk dat de lessen een positieve invloed hebben op mijn kinderen.

 

Mijn kinderen?

Iemand van de collega’s merkte op dat ik steeds ‘mijn kinderen’ zeg. En natuurlijk zijn ze niet je eigen bloedkinderen, maar ergens worden ze toch wel je ‘geestelijke’ kinderen. De PEGO-klasjes zijn klein maar fijn. Je hebt vaak één tot twee leerlingen maar ook soms vijf of zelfs tien. Aangezien je les kan geven van het 1ste leerjaar tot het 6de middelbaar, kan het zijn dat je meer dan zes jaar lang een intens contact hebt met de kinderen.

Trouwens, het team van leerkrachten in de school leert na een tijdje jouw input over de leerlingen te waarderen. In het begin staan ze wat huiverig tegenover PEGO-leerkrachten maar vaak gewoon omdat ze onze achtergrond niet kennen. Eén collega dacht dat ik tegen elke soort van geloof was omdat ik Protestantse (lees: protesteer) gaf. Dat misverstand was gauw opgelost.

 

Oh zo jammer…

Het aantal PEGO-leerlingen blijft groeien. Wat een zegen van God! Jammer genoeg moeten onze inspecteurs scholen laten weten dat ze geen leerkrachten hebben om deze lessen te geven. Vooral de grootsteden A’pen en Brussel zijn gebieden met veel vraag. Vandaar mijn OPROEP aan de Breezers: geef je vandaag nog op om PEGO te gaan geven. Meld je hier aan bij één van onze inspecteurs (klik op contact). 

En als je je diploma nog niet hebt, geen probleem. Ik ben beginnen lesgeven en heb tegelijkertijd de opleiding aan het IBV gevolgd.

 

Ik heb recht op PEGO!

In alle officiële scholen (gemeentescholen, stadsscholen of gemeenschapsscholen) zijn de scholen verplicht om twee uur levensbeschouwing aan te bieden per week in zowel basisschool als secundair onderwijs. De leerlingen kunnen kiezen uit de officiële levensbeschouwingen (Protestants-Evangelisch, Rooms-Katholiek, Niet-Confessionele Zedenleer, Anglicaans, Orthodox, Islam en Israëlitisch). Informeer steeds bij de inspecteurs of PEGO aangeboden kan worden op de school.

Het wordt een unieke en positieve #concectrootrise ervaring! Of mijn aanvulling: belastingsgeld eindelijk goed besteed.

 

Website Protestantse-Evangelische Godsdienst: www.pego-site.be

 

 

 

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Uriel Denivelle

Beroep:
Breeze.be onveilig maken.

Woonplaats:
Veltem

Bio: Een hart voor jongeren, Jezus en andere culturen.

Lijst Artikels

(copy 1)