Hot Topic

Mag je als christen zomaar alle films bekijken of zijn er ergens toch grenzen?

02.12.2012

Een moeilijk onderwerp waarbij enkele jongeren willen reageren.

Ik ben van mening dat je als christen alle films kunt bekijken 'op voorwaarde' dat je ze als persoon kunt kaderen, maar dat betekent niet dat het gezond is om naar alles te kijken. Sarah (22)

 

Volgens mij zijn het niet zozeer films die grenzen hebben of moeten hebben, maar is het eerder jij als persoon.

Ik kijk heel graag fantasie en sci-fi; films als Harry Potter of Lord of the Rings of - om een nog groter contrast te maken met de werkelijke wereld - Twilight. 'k Heb al vaak moeten horen dat het films van de duivel zijn en dat je daar als christen niet naar behoort te kijken. In het begin werd ik kwaad op zo mensen en kon ik het toch heel netjes uitleggen waarom er niks mis is met zo'n films. Maar de laatste tijd ben ik eerder gaan inzien dat ze soms wel van de duivel zijn. Omdat ik verlangde naar de wereld uit die films. Ik wil ook zo speciaal zijn als een tovenaarsleerling. Ik wil nu niet meteen gebeten worden door een vampier, maar snap je wat ik bedoel? Als je gaat verlangen naar iets waar de film om draait, dan wordt dat verlangen iets om gemeten te worden met de Bijbel. Is het oké een tovenaarsleerling te willen zijn, stiekem? Is het oké om een favoriete vampier te hebben? Het hangt allemaal af hoever jij gaat in dat verlangen en hoezeer het eigenlijk je gedachten en je leven gaat beheersen. Want films kunnen héél snel een verslaving worden. En aan het woord 'verslaving' hangt geen twijfel of er grenzen zijn of niet... toch? Febe (21)

 

Ik denk dat we als Christen ‘grenzen’ moeten leren trekken. Ik kijk zelf graag naar actiefilms, fantasie,…. Zelf zou ik nooit kijken naar films waar er beelden in voorkomen die ik persoonlijk onaanvaardbaar vindt, bijvoorbeeld ‘American Pie’. Persoonlijk vind ik deze films niet gezond om naar te kijken als christen. Anoniem

 

Deze Hot Topic bestaat uit reacties op dit moeilijk onderwerp. Wil jij ook reageren?

Dit kan hieronder met je Facebook-account of anoniem. 


Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeërt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)