(On)verwacht ontmoeten

Meaningful Mercy

04.03.2013

Dit jaar organiseer ik SummerBreeze samen met Freya. Ik ben in een christelijk gezin opgegroeid, zij niet. Ik ben al mijn hele leven christen, zij is pas op latere leeftijd tot bekering gekomen. Een interessante combinatie die vaak tot verrijkende gesprekken leidt, zo ook een tijdje geleden toen we het over “bekering” hadden.

 

Bekeerd

Freya vertelde dat ze op een gegeven moment zo geconfronteerd werd met haar eigen zonde dat ze besefte God ongelofelijk hard nodig te hebben. Op dat moment koos ze ervoor God aan te nemen in haar leven en het oude vaarwel te zeggen. BEKEERD.

Nu kan je moeilijk zeggen dat er iets niet klopt aan die uitleg. Het is tenslotte de boodschap die we verkondigen: Jezus is gestorven om onze zonden te vergeven; als wij Hem in ons hart aannemen krijgen we eeuwig leven. Toch?

 

Ommekeer

En zo was het dat mijn hersenwieltjes begonnen te draaien. Want hoe hard ik er ook over nadacht: in mijn leven was er niet echt zo’n moment geweest waarop ik zo fel met mijn eigen zonden geconfronteerd werd dat ik niet anders kon dan God in mijn leven aan te nemen. OMMEKEER.

Hij woonde immers altijd al in mijn hart, Hij is er altijd geweest en ik heb Hem er ook nooit uit gewild. Ik wist ook al heel lang dat ik “foute dingetjes” deed en “’s avonds Jezus om vergeving moest vragen”. En ja, natuurlijk heb ik ook op heel wat kampen jaarlijks “mijn hartje aan jezus gegeven”. En toch… leken al die dingen zo leeg in vergelijking met Freya’s confrontatie die ik zelf pas na jaren wandel met God heb meegemaakt. 

Zo kwam ik tot het besef God jarenlang als een realiteit gezien te hebben, met Hem gepraat te hebben, Hem gevolgd te hebben,… zonder de essentie te vatten van waar het eigenlijk allemaal om gaat.

 

Pasen

Dan is er Pasen. Dé dag bij uitstek waarop we Gods overwinning over zonden vieren en zijn offer en liefde voor ons herdenken. Maar om goed en wel te kunnen vatten wat daar op Pasen eigenlijk is gebeurd moeten we, volgens mij, eerste beseffen waarom dat eigenlijk nodig was. 

Daarom wil ik je in deze aanloop naar Pasen uitdagen om God te vragen je met je zonden te confronteren. Want door dat te doen zal je ook zijn grootheid zien en zal die liefde en dat offer voor jou aan het kruis pas echt betekenis krijgen.

Ik denk dat het pas dan is dat je zal beseffen hoe ongelofelijk veel Hij van je houdt en hoe groot Zijn liefde écht voor je is. Dan zal je beseffen hoeveel Zijn genade werkelijk waard is. 

 

Becky Cauwels

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

't is bijna Pasen

Beroep:

Woonplaats:

Bio: We zitten in de vastenperiode en we bereiden ons voor op een geweldig feest! Pasen!

Lijst Artikels

(copy 1)