Het leven zoals het is

Said Oujibou op Un Soir un Destin

30.01.2014

Array

Said Oujibou is van Marokkaanse afkomst en heeft een Islamitische opvoeding gekregen. Al van kleins af aan leerde hij veel over zijn geloof. Hij bad vijf keer per dag, deed zijn wassing, nam deel aan de ramadan,.... 

Stilaan begon hij zichzelf existentiële vragen te stellen over de Islam. Hij wou weten wat er gebeurde na de dood, maar de antwoorden die hij erop kreeg volstond hem niet. Said was als kind een rebel en opstandig. Hij leefde voor muziek, nachtclubs, hasjiesj, enzovoort. Zijn zus heeft zich bekeerd tot het christendom, wat een schande was voor hun familie. Toch begon hij uit nieuwsgierigheid ook de bijbel te lezen.

Op een avond werd hij neergeslagen. Hij zag zijn zonde en besloot om zijn leven te geven aan Jezus. De mensen uit zijn buurt hebben met hem gespot, maar zagen toch dat hij was veranderd. Ondanks dat zijn vader zijn leven zuur maakte, heeft hij het toch met hem goed gemaakt. Said is getrouwd en is nu dominee. 

Hij zal de exclusieve presentator zijn op 'Un Soir un Destin'. Kom en ontdek zijn bijzondere persoonlijkheid, de weg die hij heeft afgelegd, zijn getuigenis en zijn humor op 8 februari om 19u in het cultureel centrum van Oudergem.

 

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeërt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)