Geloofshelden

Van moeder Theresa tot miljonair

31.12.2013

Wie wil dat niet? Een roeping tot miljonair? Een visie van God om veel geld te verdienen voor Zijn koninkrijk, daarin slagen en genoeg overhouden om een vorstelijk leven te leiden?

Het zal je wellicht verassen, maar veel mensen ervaren deze roeping. Er bestaat zelfs een internationale vereniging voor christelijke zakenmensen (CBMC). Ze zijn ook actief in België. Ze zetten alfa-cursussen op voor succesvolle zakenlieden die Jezus nog niet kennen. Ze besluiten samen hun kapitaal te beleggen in  projecten ter ondersteuning van Gods Koninkrijk elders in de wereld. Ze helpen elkaar om er voor te zorgen dat geld niet de hoogste plek in hun leven krijgt. En dat is supermooi.

Geloofshelden

Andere mensen worden geroepen al hun bezit te verkopen. Moeder Theresa gaf alles op en ging zorgen voor de armsten van de armsten in Calcutta. Anne van der Bijl gaf 10.000 euro uit aan Bijbels voor vervolgde christenen zonder daar voor geld op de rekening te hebben staan. Corrie ten Boom reisde de hele wereld af zonder baan om in haar levensonderhoud te  voorzien. Allemaal geloofshelden die in blogs van Breeze de afgelopen maanden de revue passeerden.

Arm en rijk

De Bijbel staat vol helden zonder vermogen. En terecht. Door geld kun je het geloof kwijtraken (1 Tim. 6:10). Het kan zelfs een god voor je worden (Mat.6:24). De Bijbel staat echter ook vol vermogende geloofshelden (bijv. Abraham, Jozef, David).  Jezus' discipel Jozef van Arimatea was zelfs enorm rijk (Mat.27:57). Of je nu veel geld bezit of weinig, zolang God op nummer 1 staat in je leven is het één niet beter dan het ander.

Complimenten van Jezus

Wist je dat Jezus in de Bijbel een vrouw prijst omdat ze geld weggeeft aan een goed doel dat ze eigenlijk niet kan missen? Ze is al arm en geeft daarvan ook nog weg (Mat.4:13)! Dat is de beste test om te zien of je aan geld vastzit. Geef eens geld weg tot het je pijn doet. Of je nu een zakenman bent met een miljoen of een tiener met een klein maandinkomen. Betaal je vaste kosten (voor jongeren: lees telefoonrekening), maar geef de rest van het geld dat je verdiende bij de supermarkt weg. Alles. Doe eens gek! Deze test werkt met name goed in December of Januari. Kijk is wat dat met je doet. Durf jij de uitdaging aan?

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

geen auteur

Lijst Artikels

(copy 1)