Het leven zoals het is

verTROUWen

18.10.2013

Stel je voor: je ontmoet de man/vrouw van je leven. Hij/zij is een fantastische, lieve jongeman/vrouw die bovendien volledig voor God gaat! Je wordt halsoverkop verliefd en je hebt het idee dat God jou zegt dat hij/zij de ware is.
Maar dan komt de domper: helaas blijkt de liefde niet wederzijds te zijn. Je blijft nog even aandringen, maar merkt dat het niet zal werken. Met pijn in het hart laat je het dus vallen en ga je verder met je leven.

Een paar maanden later krijg je ineens een hartverscheurend telefoontje van een vriend(in): jouw ‘ware’ blijkt kanker te hebben en in het ziekenhuis te liggen. Misschien wil je haar gaan bezoeken? … Natuurlijk wil je dat!

Je komt de ziekenhuiskamer binnen, en het eerste wat hij/zij tegen je zegt is: “Weet je, als ik moet sterven aan deze kanker en één persoon zou daardoor Jezus aanvaarden als zijn HEER en Redder, dan is het dat helemaal waard!” – *Slik*. Wauw, wat een geloof!
Opnieuw wordt je hart helemaal warm voor deze bijzondere persoon. En opnieuw krijg je de overtuiging in je hart dat dit gewoon de ware is voor jou.

En deze keer is het gevoel wederzijds. Jullie merken beiden dat God jullie bij elkaar gebracht heeft, en dat het nu het juiste moment is. Ondanks de kanker, vindt er een verloving plaats.
Je verloofde verliest ondertussen al zijn/haar haar, maar dat doet niets af van zijn/haar vreugde en zijn/haar passie voor God! Opnieuw word je overdonderd door de kracht van zijn/haar geloof. Het geeft je hoop voor de toekomst, en er worden trouwplannen gemaakt. De strijd met de ziekte geraakt op de achtergrond.

Het sprookje gaat verder. Het is zover: jullie trouwen! En jullie beleven een fantastische huwelijksreis. WAUW! Het lijkt wel een droom. True love bestaat dus echt?!

 

Maar dan komen jullie terug van huwelijksreis en moeten er nieuwe tests worden gedaan. De dokters hebben verschrikkelijk nieuws: de kanker is uitgezaaid en zit over heel het lichaam. Je kersverse man/vrouw heeft nog maar enkele weken of maanden te leven! Zal de droom kapot geprikt worden?

 

Dit artikel is geschreven door Jaël Davidse.

 Dit is nog maar deel 1! Deel 2 komt morgen online.

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeërt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)