Hot Topic

Wanneer weet jij of hij/zij de ware is?

30.09.2013

Array

Jefferson Bethke, 23.

 Reacties HotTopic-panel: 

Verleidelijk om te zeggen: dat wéét je gewoon. De ware voelt niet alleen goed, het is ook goed als je erover nadenkt of als je erover bidt. Het is iemand die je mogelijkheden ziet en je laat bloeien. De ware moet voor mij in elk geval Jezus belangrijker vinden dan alles, en 'ons' belangrijker vinden dan 'ik'. Jeugdwerker, 28

 

Ik geloof niet dat ‘de ware’ een afgewerkt pakketje mens is dat op een mooie zomerdag opeens voor je deur staat. Ik geloof ook niet dat ‘de ware’ de persoon is die je door zijn uiterlijk en wijze woorden een fantastisch gevoel geeft. En ik geloof ook niet dat ‘de ware’ die persoon is waarvan als je het objectief en rationeel bekijkt die persoon is die van alle mensen op aarde toch het beste in jouw plannetje past.

In zekere zin geloof ik dat de ware eender welke persoon kan zijn; die ervoor kiest om jouw wil boven zijn eigen wil te zetten, meer nog: de persoon waarbij jij kiest om zijn wil boven jouw wil te zetten en bovenal de persoon die ervoor kiest Gods wil boven jullie wil te zetten. Als dat jullie gemeenschappelijk verlangen is en je erin slaagt om dat verlangen gedurende jullie hele leven samen te behouden heb je volgens mij de ware gevonden. Vrouw, 19

 

Zelf denk ik niet dat perse 1 persoon de ware is maar wel dat God mensen die bij je passen op je pad brengt en dat deze mensen dan kunnen groeien tot de ware maar je kan ze denk ik wel herkennen aan de volgende punten. 

Wanneer je met elkaar over alles kan praten, rekening houden met de ander geen moeite kost maar eerder vanzelfsprekend lijkt, je niet het gevoel hebt dat je op een vlak of punt er maar genoeg mee neemt (hiermee bedoel ik niet dat die andere perfect moet zijn, maar kleine irritaties kunnen groeien), Je God oprecht dankt voor die persoon en als je er over bid ook een positief gevoel krijgt. Ook jezelf kunnen zijn, maw dat hij/zij je accepteert zoals je bent. JelmerDeze Hot Topic bestaat uit meningen/reacties van mensen over dit onderwerp.

Wil jij ook reageren? Dit kan hieronder met een Social-account of anoniem.Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Breeze Redactie

Beroep:
BREEZE.be

Woonplaats:
World Wide Web

Bio: De Breeze Redactie creeërt een online community waar over relevante topics in gesprek gegaan kan worden.

Lijst Artikels

(copy 1)