(H)eerlijk Koken

Brandnetelsoep

29.03.2009

Ingrediƫnten:

  • 1 grote ui (snij hem fijn)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst in een knoflookpers)
  • 2 aardappelen (geschild en in stukjes gesneden)
  • 2 handen verse jonge gesneden brandneteltoppen (gebruik best handschoenen!)
  • 2 el bloem (= 2 afgestreken eetlepels)
  • 1 liter groentebouillon (bv. 2 bouillonblokjes per liter water)
  • Olijfolie
  • Peper en zout en eventueel marjolein

  

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg er de ui en de knoflook aan toe. Laat dit een paar minuten stoven. Strooi de bloem erover en roer goed. Voeg nu al roerend steeds een scheutje bouillon toe, tot de bloem er zonder klonters in opgenomen is. Rest van de bouillon, aardappelen en brandnetels toevoegen en laten koken tot de aardappels gaar zijn. Mix de soep en breng hem op smaak met peper, zout en eventueel wat marjolein.

 

Leven met de seizoenen: lente, Patricia F. Wessels (Weleda, 2006)

Het grote kruidenboek, Harding J. (Parragon, 2004)

Bookmark and Share

script loaded from: /uploads/tx_lumophpinclude/fb_comments.txt

FB like php

Plugin: Auteur info

Info Auteur

Avatar

Vanya Verschoore

Beroep:
Opvoeder

Woonplaats:
Kortrijk

Bio:

Lijst Artikels

(copy 1)